Agenda
Ditch Your Pitch

Ban’d er bij wint Ditch Your Pitch!

 

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseerde donderdagavond 23 november de ‘Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal’, een evenement waarbij je geen uitgebreide aanvraag hoeft in te dienen, maar je project in je eigen woorden kan pitchen. Robin Brouns en Thijs van Gemerden hebben € 2.000 gewonnen met een pitch over het organiseren van “Ban’d er bij” een evenement voor beginnende muzikanten.

Lees verder

Scroll naar beneden

Op donderdagavond 23 november 2023 hebben wij weer kunnen genieten van een winterse editie ‘Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal’. Bij dit evenement nodigen wij jonge creatievelingen uit om in de vorm van een pitch hun project te delen met een professionele jury en het aanwezige publiek. Middels ‘Ditch Your Pitch!’ laat Cultuur Verbindt Roosendaal makers kennismaken met de subsidiemogelijkheden. Jongeren weten ons nog niet altijd goed te vinden, terwijl we hen graag willen helpen hun idee tot realisatie te brengen.

In winterse sferen bij Roosendaals nieuwste locatie ‘Bij Charlie’s’ werden de deelnemers, die thuis opgehaald werden met een limousine, warm onthaald. De avond werd aan elkaar gepraat door presentatrice Beau Luijten en muzikaal ondersteund door 5 Times Rock.

Na een korte introductie pitchten de vier deelnemers hun ideeën: het fotograferen van mensen die in armoede leven, een experience waarin alle zintuigen worden geprikkeld, het organiseren van een women-empowerment dag en het starten van een nieuw evenement voor beginnende muzikanten in Roosendaal. De jury, die bestond uit Kenna Buermans (fotograaf), Evelien van den Bergh (creatieve duizendpoot) en Jeroen Klein (ondernemer en fotograaf), was enthousiast over alle ideeën en kozen na overleg voor het project “Ban’d er bij”.

Robin Brouns en Thijs van Gemerden hebben €2000,- gewonnen met een fantastisch idee voor beginnende muzikanten: Beginnende bandjes hebben vaak nog weinig connecties met andere muziekfanaten of locaties waar zij zouden kunnen optreden. “Ban’d er bij” is bedoeld om te netwerken. Dit houdt in dat (beginnende) muzikanten op de eerste plaats een kans krijgen op een podium te staan, maar daarnaast ook elkaar leren kennen. Hierdoor krijgen zij connecties met elkaar en kunnen de bandleden uit verschillende bandjes elkaar onderling ondersteunen in contact te komen met de juiste personen.

We willen iedereen bedanken voor deze geslaagde avond en alle deelnemers nog een groot applaus geven!

Wil jij de volgende editie ook jouw idee komen pitchen? Houdt onze kanalen dan in de gaten voor een aankondiging van een nieuwe ‘Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal’.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!