Agenda

Wij zijn op zoek naar juryleden voor de Cultuurprijs

Cultuur Verbindt Roosendaal is op zoek naar juryleden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Wij zoeken personen die kennis hebben op het gebied van cultuur en graag mee willen bepalen wie de Cultuurprijs verdient in deze stad.

Lees verder

Scroll naar beneden

Juryleden hebben aantoonbare kennis op verschillende disciplines en vakgebieden, zowel cultureel als breed maatschappelijk. Daarnaast vervullen leden van de jury hun taak onafhankelijk en kritisch ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van genomineerden. Cultuur Verbindt Roosendaal reikt eenmaal per jaar de Cultuurprijs Roosendaal uit aan culturele verenigingen, individuele makers en jonge makers voor hun verdiensten voor de stad. Er worden ieder jaar cultuurprijzen uitgereikt aan drie groepen: de Cultuurprijs Professionele Makers Roosendaal, de Cultuurprijs verenigingen Roosendaal en de Jongeren Cultuurprijs Roosendaal in de vorm van een Stimuleringsprijs. De winnaars worden bepaald door een breed samengestelde jury. Voor iedere prijs wordt een geldbedrag toegekend aan de winnaar.

Vanaf eind oktober tot en met begin januari mogen verschillende partijen door iedereen genomineerd worden. De bij Cultuur Verbindt Roosendaal ingediende nominaties worden verzameld en een longlist met alle nominaties wordt beschikbaar gesteld aan de jury. De jury maakt vervolgens een shortlist van maximaal vijf genomineerden per categorie inclusief onderbouwing. De 5 genomineerden per categorie worden openbaar gemaakt. Daarna buigt een jury zich over de vijf genomineerden voor iedere categorie en kiest een winnaar per categorie. In januari worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk evenement.

Jouw profiel

je hebt een maatschappelijk profiel met affiniteit en kennis van kunst en cultuur;

je hebt aantoonbare kennis inzake verschillende culturele disciplines;

je bent goed op de hoogte van kunst en cultuur in Roosendaal;

je bent analytisch, kritisch en hebt een open houding tegenover alle vormen van kunst en cultuur.

Huidige leden van besturen of RvT bij culturele instellingen komen niet in aanmerking voor de jury. Leden van de jury vervullen hun taak onafhankelijk en kritisch ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van genomineerden.

Vergoeding en tijdsbesteding

De functie van jurylid is onbezoldigd. De jury vergadert minimaal 2 keer per jaar en maximaal 4 keer per jaar. De gehele jury is aanwezig bij de feestelijke uitreiking eind januari 2023.

Een jurylid wordt benoemd voor een periode van 2 jaar en kan maximaal 1 keer herbenoemd worden. De maximale periode bestaat daarmee uit 4 jaar.

Informatie

Voor meer informatie over de Cultuurprijs Roosendaal, zie: www.cultuurprijsroosendaal.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anne van Kalmthout: 06-40678086, anne@cultuurverbindtroosendaal.nl

Reacties

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en cv (graag in pdf) naar info@cultuurverbindtroosendaal.nl. Je kunt uiterlijk tot en met 3 oktober 2022 reageren en uitsluitend via e-mail.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!