Agenda

CVR is op zoek naar een Cultuurcoördinator

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal is op zoek naar een nieuwe Cultuurcoördinator met een hart voor cultuur. Ben jij of ken jij de medewerker die we zoeken?

Lees verder

Scroll naar beneden

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal richt zich op het brede culturele veld en stimuleert actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur door een podium te bieden voor culturele verbinding, samenwerking en vernieuwing. Wij bieden expertise, netwerk en financiële ondersteuning.

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal (CVR) is per direct op zoek naar een:

Cultuurcoördinator | 32 uur per week

Draag jij cultuur een warm hart toe? Ben jij een echte netwerker en wil je een sleutelrol vervullen in het Roosendaalse culturele veld? Solliciteer dan op deze mooie functie.

Wat ga je doen?
Als Cultuurcoördinator heb je een veelzijdige functie met veel verschillende werkzaamheden. Onze nieuwe Cultuurcoördinator is iemand die moeiteloos schakelt van de ene opgave naar de andere. Je werk varieert van overleg met de gemeente en vergaderingen met cultuurpartners tot een adviserende rol aan (cultuur)makers bij aanvragen en ondersteuning van verenigingen. In deze rol kun je al je creativiteit kwijt en ben je echt van betekenis voor het Roosendaalse culturele veld.

Jouw rol

 • Je bepaalt samen met het bestuur van de stichting CVR de koers van de organisatie, de positie binnen het culturele veld en weet dit te vertalen in heldere beleidsstukken;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor en adviseur van de gemeente en het bestuur van CVR;
 • Je stuurt het team van CVR, bestaande uit een officemanager en projectleider, aan en zorgt voor de juiste focus;
 • Je draagt bij aan een effectieve bedrijfsvoering van de stichting en zorgt dat de gestelde doelen worden behaald;
 • Je stelt (in samenwerking met een financieel adviseur) financiële stukken op zoals de begroting en het jaarverslag;
 • Je coördineert de organisatie van de activiteiten van de stichting zoals de Cultuurprijs of een netwerkbijeenkomst;
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie rondom het promoten van de activiteiten;
 • Je bouwt, onderhoudt en activeert samenwerkingsverbanden en netwerken.


Wat vragen we van je?

 • Je bent in staat om overzicht te houden en bent een ster in coördineren;
 • Je bent creatief in oplossingen bedenken en flexibel;
 • Je bent communicatief sterk, je schakelt snel tussen verschillende gesprekspartners en bent overtuigend in je aanpak;
 • Je hebt inzicht in bestuurlijke processen en hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne;
 • Je hebt HBO- denk en werkniveau en hebt relevante werkervaring als coördinator, bij voorkeur in de culturele sector;
 • Je hebt geen werkrelatie met of bestuursfunctie bij een culturele organisatie/vereniging binnen de Gemeente Roosendaal.


Wij bieden 

Je komt te werken in een klein en gemotiveerd team, dat naast de Cultuurcoördinator bestaat uit een Projectleider en Officemanager. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. We bieden een passend salaris op basis van relevante opleiding en werkervaring, minimaal € 3.241,- en maximaal € 4.809,- bruto op basis van een 40-urige werkweek. De benoeming is voor één jaar met uitzicht op mogelijke voorzetting van de overeenkomst. De werkdagen en werktijden zijn flexibel in te delen.

Divers en inclusief
Iedereen is welkom bij onze organisatie. Wij vinden het belangrijk dat ons team een afspiegeling vormt van de Nederlandse bevolking. Een evenwichtige vertegenwoordiging in geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, deskundigheid, ervaring etc. vormt de basis. We zien je graag!

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar info@cultuurverbindtroosendaal.nl onder vermelding van ‘Vacature Cultuurcoördinator’. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 1 maart 2024.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met de huidige Cultuurcoördinator Geertje Braspenning, via geertje@cultuurverbindtroosendaal.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 7 maart in de avond in het Cultuurhuis Bovendonk, gelegen aan Bovendonk 111 te Roosendaal.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!