Agenda
Ditch Your Pitch

Hartverwarmend Festival zoekt cultuur!

Op zaterdag 10 en zondag 11 december vindt dit jaar het Hartverwarmend Festival plaats. Dit festival bestaat uit drie onderdelen: een kids route, een culinaire tocht en “HapStap Shop”. Voor deze activiteiten zijn we op zoek naar een culturele omlijsting. Dus heb je nieuwe ideeën en wil je een try-out? Meld je idee dan aan.

Lees verder

Scroll naar beneden

In de maand december laten we zien dat Roosendaal een ‘hartverwarmende’ gemeente is. Dat we er voor elkaar zijn, aan elkaar denken en dat iedereen er mag zijn. Dat we als gemeenschap met elkaar verbonden zijn en elkaar een warm hart toedragen. Er is van alles te doen, zien en beleven in de stad en haar dorpen. Activiteiten die zorgen voor een hartverwarmend samenzijn, zoals Tongerlo Kerst, de ijsbaan en nog veel meer.

Hartverwarmend Festival

Op zaterdag 10 en zondag 11 december vindt dit jaar het Hartverwarmend Festival plaats. Dit festival bestaat uit drie onderdelen:
1. Een kids route, waarbij (basisschool) kinderen een route door de stad lopen, op zoek naar letters die samen een woord vormen. Tijdens de tocht ervaren zij bijzondere ontmoetingen. Met de toverstafjes die zij krijgen ontsteken ze de lichtjes in de kerstboom waar zij kerstballen met wensen in hangen.
2. Een culinaire tocht, waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. De uitnodiging wordt thuisbezorgd in een luxe envelop. De tocht voert langs de wat exclusievere eetgelegenheden van de stad en bij de gerechtjes wordt een bijpassende wijn geserveerd. Tijdens de wandeling door de stad komen de deelnemers met de kunst, cultuur en historie van de stad.
3. HapStap Shop, met een ‘bingo-kaart’ in de hand lopen de deelnemers langs verschillende horeca waar zij winterse hapjes en een stempel krijgen. Ook bezoeken zij de kerstmarkt waar allerlei kraampjes van ondernemers uit de gemeente Roosendaal te vinden zijn. Je kunt er winkels ontdekken die je nog niet kende, die normaal enkel online verkopen en oude favorieten in een nieuw licht zien. Ook kun je er leuke workshops volgen.

Het is de bedoeling dat het Hartverwarmend Festival een Anton Pieck-sfeer en beleving krijgt. Denk: met een vleugje Efteling-magie.

Ruimte voor culturele activiteiten en initiatieven

Voor deze activiteiten zijn we op zoek naar een culturele omlijsting. Er is ruimte voor korte, kleinere producties, maar ook voor grotere initiatieven. Houd daarbij wel rekening met staand publiek en koude weersomstandigheden, dus maak het zeker niet te lang.
Dus heb je nieuwe ideeën of iets liggen en je wilt een try-out? Meld je idee dan aan.

Hoe kom je in aanmerking

Meld je idee aan door een mail te sturen naar info@cultuurverbindtroosendaal.nl.
Je kan je plan ook meteen online indienen, vergeet dan zeker niet te vermelden dat je je project tijdens het Hartverwarmend Festival wil laten plaatsvinden.

Inspiratie

Het moodboard hieronder biedt inspiratie. Belangrijk is dat ‘hartverwarmend’ niet alleen gaat om de leuke, winterse activiteiten en wat er te doen is, maar juist ook om het samenzijn en naar elkaar omkijken.


P.s.: Past het niet binnen de hierboven geschetste kaders? Of kun je dat weekend niet? Maar heb je wel een mooi idee? De hele maand december is er aandacht voor Hartverwarmend Roosendaal, dus aarzel niet en deel jouw idee met ons! Dan denken we graag met je mee.

 

Ik heb een idee voor Hartverwarmend Roosendaal!

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!