Agenda
Ditch Your Pitch

Madelief wint Ditch Your Pitch!

 

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseerde woensdagavond 31 mei de ‘Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal’, een evenement waarbij je geen uitgebreide aanvraag hoeft in te dienen, maar je project in je eigen woorden kan pitchen. Danseres Madelief van den Biggelaar won € 2.000 met een pitch over het organiseren van een dance jams, bijeenkomsten voor dansers uit heel Nederland in Roosendaal.

Lees verder

Scroll naar beneden

Tijdens Ditch Your Pitch! kunnen deelnemers hun cultureel idee pitchen en beoordeelt een onafhankelijke jury wie er met het geldbedrag naar huis gaat. Dit betekent overigens niet dat de andere deelnemers verliezen; zij kunnen via de voucherregeling alsnog kans maken om hun project te starten. Middels ‘Ditch Your Pitch!’ laat Cultuur Verbindt Roosendaal makers kennismaken met de subsidiemogelijkheden. Jongeren weten ons nog niet altijd goed te vinden, terwijl we hen graag willen helpen hun idee tot realisatie te brengen.

In de zonovergoten tuin van Theater de Kring Roosendaal werden de deelnemers, die thuis opgehaald werden met een limousine, warm onthaald. De avond werd aan elkaar gepraat door presentatrice Maaike Matthijsen en muzikaal omlijst door Petra en Sebas van A Different Tune en Stichting PuurSzang.

Na een korte introductie pitchten de vier deelnemers hun ideeën: van het organiseren van een wedstrijd voor jonge rappers, het uitgeven van een zelfgeschreven boek, het maken van een theaterlezing over mentale gezondheid tot organiseren van dance jams voor jong en oud . De jury, die bestond uit Jan-Hein Sloesen (directeur bij Schouwburg de Kring), Isa de Jong (fotografe en winnares van de Cultuurprijs Roosendaal 2021) en Benjamin Scheltema (kunstenaar en initiatiefnemer PARELS), werden enthousiast van alle gepitchte ideeën, maar kozen na overleg voor het project van Madelief:

“Wij als jury denken dat dit idee onmiddellijk uitvoerbaar is; dat jong en oud Roosendaal zal kunnen deelnemen. Dit idee vonden wij absoluut de moeite waard; om aan Roosendaal te laten zien dat we grote cultuurprofessionals in wording hebben

Winnares Madelief: “Ditch Your Pitch was voor mij een impulsieve beslissing. Toch was het de juiste. Ik had het erg naar mijn zin, de sfeer was super. Met de feedback van de jury ben ik alweer een stap verder. Ik wil iedereen bedanken die er was en mij heeft geholpen in het proces. Ik had al een lange tijd een plan in mijn hoofd en samen met Dansplein en Cultuur Verbindt Roosendaal mag ik deze werkelijkheid maken. Dus heb jij ook een idee? Mijn advies, gewoon doen.”

Heb jij ook een tof idee dat je wilt komen pitchen? Nog dit jaar organiseert Cultuur Verbindt Roosendaal een volgende editie van Ditch Your Pitch! Hou onze website en Facebook- en Instagram-pagina in de gaten voor meer informatie!

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!