Agenda
Ditch Your Pitch

Geef je omgeving kleur

Lees verder

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Papier Souvenir

Doelgroep

Ouderen

 

Projectomschrijving

Tijdens de lockdown wilden Eva Luijkx en Gertrude van der Linden van Papier Souvenir iets betekenen voor ouderen in zorginstellingen in de gemeente Roosendaal. Ze besloten kleurplaten te ontwerpen die voor veel van deze ouderen bekend zijn. Denk daarbij aan de waterpomp in Wouw, de molen van Nispen, de kerk uit Moerstraten en de Tullepetaon op de Roosendaalse Markt. Stuk voor stuk gebouwen en objecten die ze regelmatig zien of waar ze herinneringen aan hebben.

Er ontstond een mooie samenwerking. Eva ontwierp en tekende de kleurplaten, Gertrude zorgde voor de grafische vormgeving en maakte de platen drukklaar en drukkerij Altorffer drukte de platen in A3-formaat. Zo’n zevenhonderdvijftig ouderen, verspreid over acht locaties van stichting Groenhuysen, deden mee aan het project van Eva en Gertrude. Ze beleefden plezier aan het kleuren en raakten met elkaar in gesprek over de objecten en haalden herinneringen op.

Voor Eva en Gertrude was het een leerzaam project. Ze beleefden veel plezier aan het maken van de kleurplaten en aan het online onderzoek. Want ondanks dat de dames in de omgeving wonen en veel kunst en erfgoed uit de gemeente Roosendaal kennen, hebben ze zich toch verder verdiept in de historie van de kenmerkende gebouwen en objecten.

Het project was een succes en er was veel belangstelling voor in de media. Zowel BN/De Stem als de Roosendaalse Bode plaatsten een artikel met foto’s en Streekomroep ZuidWest maakte een item voor het nieuwsprogramma ZuidWest Update. Naar aanleiding daarvan stond er ook een artikel op de website van Omroep Brabant. Papier Souvenir krijgt nog steeds berichten doorgestuurd van mensen (zelfs uit Limburg) die graag een kleurplaat ontvangen. Eva en Gertrude zijn nu in contact met het VVV om te onderzoeken of zij de kleurplaten verder willen verspreiden.

 

Doel van het project

Ouderen een plezierige activiteit bieden die gesprekken op gang brengt en herinneringen tot leven brengt.

 

Omvang

750 ouderen, verspreid over acht locaties van stichting Groenhuysen

 

Voucherregeling

Dit project werd ondersteund via de voucherregeling

 

een van de deelnemende ouderen laat met trots de ingekleurde kleurplaat zien met Roosendaals erfgoed

 

 

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!