Agenda

Schrijf je in voor de inspiratiesessie

Inspiratiesessie: Hart & houding bij een creatieve mindset

Lees verder

Scroll naar beneden

Inspiratiesessie: Hart & houding bij een creatieve mindset

Wat is creativiteit? Hoe ziet het creatieve proces eruit? Wat helpt je creatiever in het leven te staan? In deze inspiratiesessie maken documentairemaker Marieke de Bra en schrijver Femke Deckers het creatieve proces expliciet. Je leert de theorie achter creativiteit en ontdekt hoe je een creatieve houding ontwikkelt en deze (nog) beter in kan zetten. In deze inspirerende, en vooral afwisselende, middag vol film, praktische oefeningen en prikkelende vragen, maak je weer contact met je innerlijke vlam en krijg je inzicht in blokkades. Je stapt buiten je eigen denkkaders en vergroot je creatief zelfvertrouwen.

Wat gaan we doen?

Ter inspiratie openen we de sessie met de documentaire Mama van Marieke, gevolgd door een participerend gesprek over haar creatieve proces. Daarna geeft Femke een kort ‘college’ over de theorie achter creativiteit. Na een kleine pauze ga je in het tweede deel zelf aan de slag met een eigen thema, uitdaging of vraagstuk.

Wat levert het je op?

Je leert hoe creativiteit werkt, hoe je het ontwikkelt, en hoe je het vervolgens in kan zetten om een artistiek project of levensvragen aan te gaan. De theorie van Femke is terug te vinden in haar boek ‘Schroef jezelf los’, welke na de sessie met grote korting verkrijgbaar is.

Voor wie?
Wil jij je creatief zelfvertrouwen vergroten? Zoek jij handvatten om creatiever met situaties om te gaan? Ben je benieuwd wat creatief denken is? Wil je jezelf als maker, mens, of elkaar binnen de vereniging beter leren kennen en anders naar vraagstukken kunnen kijken? Wil je je eigen creatieve vuurtje weer even voelen? Dan is deze sessie echt iets voor jou!

Femke Deckers 

Femke is trainer in creatief zelfvertrouwen, auteur van het boek ‘Schroef jezelf los’ en staat op podia met het theatercollege ‘De kracht van de creatieve mindset’. Het boek en voorstelling zijn het resultaat van een revalidatieproces na een zware rugoperatie, waar ze uitkwam met een incomplete dwarslaesie – en van herstelde. Ze laat zien hoe een creatieve mindset je helpt als je lijf of leven vastzit. Femkes boodschap: als je durft te experimenteren met denkpatronen, opent zich een wereld aan mogelijkheden.

Marieke de Bra
Marieke is documentaireregisseur en fotograaf, gespecialiseerd in het vertellen van persoonlijke verhalen voor o.a Volkskrant Magazine. In 2015 maakte zij haar eerste film, ‘Mama’, waarin zij op zoek gaat naar verbinding met zichzelf en haar ouders, die op dat moment nog dansleraren zijn in Roosendaal. Mama is een zelfportret over liefdesangst, paaldansambities en het besluit alles te laten zien in een dans over pijn, hoop en kracht. De Bra gebruikte haar choreografie en het filmmaken als middel voor introspectie.
Bekijk de trailer van Mama

De inspiratiesessie Hart & houding bij een creatieve mindset vindt plaats op donderdag  30 mei 2024, van 13.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis Bovendonk. Aanmelden kan via herman@cultuurverbindtroosendaal.nl .

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!