Agenda

Vacature bestuurslid

Heb jij een hart voor cultuur en wil je graag een steentje bijdragen aan het verder verrijken van de gemeente Roosendaal op het gebied van kunst en cultuur? Dan is het bestuur van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal op zoek naar jou!

Lees verder

Scroll naar beneden

Heb jij een hart voor cultuur en wil je graag een steentje bijdragen aan het verder verrijken van de gemeente Roosendaal op het gebied van kunst en cultuur? Dan is het bestuur van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal op zoek naar jou!

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal (hierna CVR) stimuleert deelname aan en zichtbaarheid van cultuur in de gemeente Roosendaal. Onze missie is het bieden van een podium voor culturele verbinding, samenwerking en vernieuwing aan elke maker en culturele vereniging.

Over Cultuur Verbindt Roosendaal
Sinds juli 2018 geeft CVR als onafhankelijke organisatie vorm aan het gemeentelijk cultuurbeleid en voert zij dit beleid uit binnen de door de gemeente gestelde kaders. De stichting begeleidt culturele makers en verenigingen bij het realiseren van projecten, het versterken van hun organisatie en het vergroten van zichtbaarheid en publieksbereik. CVR biedt financiële ondersteuning aan de lokale cultuursector op basis van verschillende regelingen. Tot slot adviseert CVR de gemeente, gevraagd en ongevraagd, over haar cultuurbeleid.

Het bestuur bestaat op dit moment uit vijf personen met verschillende achtergronden. In verband met het vertrek van één van onze bestuursleden zijn we op zoek naar iemand die het bestuur met zijn/haar kennis, achtergrond en enthousiasme komt versterken. Wat verwachten we van ons nieuwe bestuurslid?

– Je draagt graag een steentje bij aan het verder verrijken van de gemeente Roosendaal met kunst en cultuur;
– Je krijgt energie van het leveren van een bijdrage aan de missie en organisatieontwikkeling van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.
– Je bent op je plek in een bestuur dat constructief en samenwerkingsgericht werkt en vergadert;
– Je volgt actuele ontwikkelingen op het gebied van cultuur(participatie), zowel in de regio als daarbuiten;
– Je kunt een kritische en onafhankelijke bijdrage leveren aan de besluitvorming binnen het bestuur;
– Je bent woonachtig in Roosendaal of nabije omgeving.

Praktische informatie
Het bestuur komt minimaal zes keer per jaar samen om te vergaderen. Daarnaast wordt aanwezigheid van het bestuur bij diverse (door CVR georganiseerde) culturele evenementen gewaardeerd. Om de continuïteit van het bestuur te kunnen waarborgen, treedt het bestuur gefaseerd aan en af. Het bestuur bestaat in de ideale situatie uit (minimaal) vijf personen. Het lidmaatschap van het bestuur is onbezoldigd, gemaakte kosten worden vergoed.

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal volgt de Code Cultural Governance voor goed bestuur en de Code Diversiteit & Inclusie. CVR is een organisatie die de kracht van de diversiteit in haar bestuursleden waardeert.

Meer informatie en solliciteren
Wil je meer weten over Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal? Bekijk dan onze website: www.cultuurverbindtroosendaal.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Rosalie Dekker-Verhaaf via 06 – 10 69 17 65 of per mail via bestuur@cultuurverbindtroosendaal.nl. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief voor 22 januari 2024 naar info@cultuurverbindtroosendaal.nl.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!