Agenda

Dit zijn de winnaars van de Cultuurprijs Roosendaal 2022!

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseerde op 28 januari 2023 de uitreiking van de Cultuurprijs Roosendaal.

Lees verder

Scroll naar beneden

De winnaars zijn bekend!

In een volle theaterzaal in het Cultuurhuis Bovendonk werden zaterdagavond 28 januari de Cultuurprijzen van Roosendaal uitgereikt.
De jury had de eer om uit de ingezonden culturele projecten drie genomineerden per prijs te selecteren, waarna zij samen met het publiek de winnaars mochten kiezen.

De avond werd gepresenteerd door Stijn Roovers, die muzikaal ondersteund werd door de Jongens van de Band. Uiteindelijk gingen het theaterduo Sebas & Wes, Rockin’ Wouw en Sara van Gaans met de prijzen naar huis, na lovende woorden van de jury. De jury bestond uit Claartje Rijkers, William Schaffels, Benjamin Scheltema en Isa de Jong.

Wethouder Arwen van Gestel benoemde cultuur de ‘ruggengraat van de samenleving’. Naast het bekijken van mogelijkheden voor muziekcentrum de Suite, gaf hij aan vooral te willen inversteren in cultuur voor jongeren en jongvolwassenen. Op deze manier wil hij jongeren een plek en een kans geven in de culturele sector in Roosendaal, zonder dat ze vertrekken naar ‘grote’ steden.

Sebas & Wes, de winnaars van de Cultuurprijs Makers, wonnen met hun voorstelling ‘Als het morgen maar weer goed is’. Een voorstelling die zich afspeelt op een camping, waar ze alle issues van het campingleven bespreken. Dit allemaal onder begeleiding van een live band. Sebas & Wes ontvingen uit handen van Benjamin Scheltema een cheque ter waarde van €3.000,-.

Stichting’ Rockin Wouw won de Cultuurprijs verenigingen en kregen van Claartje Rijkers tevens een bedrag van €3.000,-. De Stichting organiseert dit rock-evenement al zes jaar. Samen met hun team van inmiddels 15 vrijwilligers bouwen ze verder aan het evenement met als doel het sentiment, de geweldige muziek en de gezelligheid van de jaren ‘50 en ‘60 overdragen aan een nieuwe generatie.

Sara van Gaans won de Jongeren Cultuurprijs, uitgereikt door wethouder Arwen van Gestel. Sara wint hiermee een coaching- en ontwikkelingstraject t.w.v. € 2.000,- bij Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. In 2022 schreef Sara haar eigen nummer ‘Horizon’ wat zij mocht zingen op het Bevrijdingsconcert.

De Cultuurprijs Roosendaal wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!