Agenda

Winnaars Cultuurprijs Roosendaal 2023

Meer dan 3650 stemmen voor de winnaars van de Cultuurprijs Roosendaal 2023

Lees verder

Scroll naar beneden

De winnaars zijn bekend!

Op woensdag 21 februari 2024 vond voor het eerst in de geschiedenis van bijna twee decennia Cultuurprijs Roosendaal de uitreiking plaats bij C-Cinema, gevestigd aan de Nieuwstraat 2 te Roosendaal. Sinds 2020 wordt de Cultuurprijs Roosendaal georganiseerd door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. Vanaf 19.00 uur waande men zich in de bioscoop als gast van de Academy Awards, oftewel de avond waarop de Oscars worden uitgedeeld. De genomineerden in de categorieën Activiteiten, Verenigingen en Jong werden goed ‘in the picture’ gezet, en het publiek zat vol verbazing en verwondering naar het grote scherm te kijken, om aan het eind van de avond allemaal met het gevoel als winnaar de zaal uit te lopen.

Dit jaar waren Panorama Roosendaal Mesdag van The Loods Hall Of Fame, Seniorenatelier van School Voor De Kunsten en Top 2000 Van Roosendaal de genomineerden in de categorie Activiteiten. In de categorie Verenigingen waren dit jaar Podium Invitéater, Theatergroep Respect en Roosendaals Toneel de genomineerden. 5 Times Rock, DanceJam van Madelief van den Biggelaar en Roosendaal Music Academy waren de genomineerden in de categorie Jong. De jury bestond dit jaar uit theatermaker Imme Steinmann, kunstenaar Benjamin Scheltema, organisator Walter Voorheijen en directeur van Cultuurcluster Roosendaal Jan-Hein Sloesen. Maar ook het Roosendaalse publiek maakte goed gebruik gemaakt van de online stembus. In 2 weken tijd waren er meer 3650 stemmen uitgebracht, welke uiteindelijk meetelde in de keuze van de winnaars. De presentatie van de avond was in handen van theatermakers Sebas & Wes, die vorig jaar overigens zelf een van de winnaars van de Cultuurprijs Roosendaal waren.

Uiteindelijk gingen Podiumkunten Invitéater, Seniorenatelier van School Voor De Kunsten en Roosendaal Music Academy er aan het eind van de avond met de prijzen vandoor. Elke winnaar ontvangt een cheque ter waarde van € 2.000,- en een speciaal voor de gelegenheid ontworpen uniek kunstwerk, welke zijn gemaakt door de lokale kunstenaars Anton Watzeels, Britt Lise van Putten en Diana Walravens.

Roosendaal Music Academy won in de categorie Jeugd. De jury was onder de indruk van deze plek vol mogelijkheden, waar men niet alleen veel aandacht voor de persoon zelf heeft maar ook een veilige plek wordt neergezet waar men zowel op zoek kan gaan naar de eigen ontwikkeling als het leggen van contacten om samen muziek te maken.

Seniorenatelier van School Voor De Kunsten won in de categorie Activiteiten. Volgens de jury bewijst dit initiatief dat kunst en cultuur het smeermiddel van de maatschappij is. Elkaar ontmoeten en een latente behoefte aanwakkeren is misschien nog wel belangrijker dan het uiteindelijke eindresultaat, waarbij ook diverse professionele makers betrokken zijn.

Podiumkunsten Invitéater won in de categorie Verenigingen. De jury prees het driekoppige artistiek team voor hun manier van werken, waarbij theatermaken toegankelijk wordt gemaakt voor zowel gevorderde als nieuwkomen toneelspelers, muzikanten en dansers.

De Cultuurprijs Roosendaal 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.

Bekijk hier de aftermovie!

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!