Agenda

Schrijf je nu in voor de workshopmiddag op 8 juli

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseert op 8 juli in samenwerking met KunstLoc, KBZON en BBM een workshopmiddag voor amateurkunstorganisatoren in het Cultuurhuis Bovendonk.

Lees verder

Scroll naar beneden

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseert op 8 juli in samenwerking met KunstLoc, KBZON en BBM een workshopmiddag voor amateurkunstorganisatoren in Cultuurhuis Bovendonk te Roosendaal. De middag bestaat uit twee workshops, hieronder vind je het programma en de inschrijflink terug.

 

Een bloeiende vereniging in 10 jaar

12.00-14.00 uur

Maak je je wellicht zorgen over de toekomst van jouw culturele organisatie? Vind je het ook een uitdaging om je identiteit, je missie en visie te beschrijven én krachtig en breed gedragen in te zetten?

Dan is deze training voor jou!

Deze introductiebijeenkomst bestaat uit een (live) workshop van 2 uur, waarin de driedaagse cursus (die in het najaar aangeboden wordt) kort wordt toegelicht. Wat zijn de eerste stappen in dit proces, hoe neem je je leden daarin mee en zorg je dat ook zij hierin een stem krijgen?

Daarnaast is de uitwisseling van ervaringen en vraagstukken (op de thema’s missie en visie) een belangrijk onderdeel van deze introductieworkshop. Bjorn van Pruijssen geeft de workshop (en ook de training in het najaar). Bjorn is zelf afkomstig uit het Roosendaalse muzikale verenigingsleven en is naast professioneel musicus ook coach/procesbegeleider in de culturele sector.

Namens LKCA en KNMO is hij momenteel landelijk sectorondersteuner voor de instrumentale amateurmuziek; “Het verschil in energie waarmee deelnemers binnen komen en weer mee naar buitenlopen is enorm inspirerend! Nieuwe handvatten aangereikt krijgen, maar ook leren van elkaars ervaringen maakt van deze training een interactief geheel waar deelnemers zelf nog vele stappen mee kunnen zetten richting een b(l)oeiende toekomst!”. De volledige cursus wordt in het najaar door Cultuur Verbindt Roosendaal aangeboden.

 

14:00 – 15:00 Pauze

Tijdens de pauze wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

 

Samen Slim Deelnemers Werven

15:00 – 17:00

Kamp jij als vereniging met een tekort aan leden, bestuursleden of vrijwilligers? Wil je jouw vereniging en aanbod onder de loep nemen, jouw doelgroep beter leren kennen en weten wat je kunt doen om leden en vrijwilligers te werven en binden aan je vereniging?

Om organisaties te ondersteunen met frisse, direct uitvoerbare ideeën voor ledenwerving en ledenbehoud, is de compacte cursus ‘Samen slim deelnemers werven’ in het leven geroepen. Deze cursus is ontwikkeld door het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst), naar succesvolle voorbeelden in de sportsector.

Ledenwerving en -behoud

Krijg meer grip op de toekomst van jouw amateurkunst- of erfgoedvereniging met deze methodiek over deelnemers, vrijwilligers en leden werven. Je leert hoe je het aanbod van jouw vereniging beter kunt afstemmen op de behoefte van je (potentiële) deelnemers. Maar ook hoe je meer of nieuwe doelgroepen aan je kunt binden.

Deze workshops zijn gratis te volgen als introductiebijeenkomst, hierna besluit je of jullie vereniging de cursus(sen) verder wil volgen. Per organisatie ben je met maximaal 2 personen welkom.

 

Meld je nu aan voor de hele workshopmiddag aan via deze link.

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!