Agenda
Ditch Your Pitch

Filmproject: de oude City in Roosendaal

Lees verder

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Sebastiaan Waegemaekers

Doelgroep

Alle Roosendalers die op wat voor manier dan ook een binding hebben (of hebben gehad) met de City Bioscoop Roosendaal. Voor iedereen die belangstelling toont in de
geschiedenis van dit gebouw. De plek waar films vertonen in Roosendaal is begonnen.

 

Projectomschrijving

De City Bioscoop Roosendaal in de Brugstraat is zestig jaar lang een begrip geweest in het centrum van Roosendaal. Daarna is de bioscoop verhuisd naar de Nieuwstraat. Maar wat blijft er achter in de Brugstraat?

Steeds meer gebouwen verdwijnen uit Roosendaal. Van veel van die gebouwen zijn geen foto’s of video’s vastgelegd. Misschien is dat nu niet erg, nu alles nog fris in het geheugen zit; maar in de loop der tijd zullen mensen zich steeds vaker afvragen of er nog beelden zijn van deze panden.

Samen met Nick van Eyedetail zorgt Sebastiaan ervoor dat de herinneringen die we in zestig jaar bioscoop hebben opgedaan worden vastgelegd op filmische wijze. Niet alleen het pand maar ook de herinneringen en verhalen staan centraal in de video. In de video vertellen diverse mensen wat de bioscoop voor hen betekend heeft. Eigenaar van de City, Carlo Lambregts, geeft een unieke kijk op de bijzondere dingen die zijn ontstaan en gebeurd op deze plaats.

 

Doel van het project

Het in beeld brengen van Roosendaals cultureel erfgoed en haar charmes en verhalen.

 

Omvang

De video op YouTube is, anderhalf jaar na publicatie, al ruim 1600 keer bekeken.

 

Voucherregeling

Dit project werd ondersteund via de voucherregeling

 

 

 

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!