Agenda
Ditch Your Pitch

2021: Jaar van de Vrijwilliger

Lees verder

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Stichting Social Klus

Doelgroep

Alle inwoners van de gemeente Roosendaal.

 

Projectomschrijving

In het pand van Dixons op de Nieuwe Markt in Roosendaal plaatsten wij in de etalage een expositie, waarin 21 vrijwilligers op de foto staan. Het getal 21 is niet voor niets gekozen. Het verwijst naar het jaar 2021: het Jaar van de Vrijwilliger. 

 

Op de foto’s op canvas staan de namen van de vrijwilligers en de organisatie waar zij zich voor inzetten. Via de website kunnen bezoekers een kort interview per vrijwilliger lezen én er is een video. Deze richt zich op de vier categorieën waarin het vrijwilligerswerk in Roosendaal is onderverdeeld; cultuur, ondersteuning van organisaties, sport & recreatie en praktische ondersteuning.

 

Na de expositie van een maand in het Dixons-pand heeft de tentoonstelling een vaste plek gekregen in het pand van Roosendaal voor Elkaar aan de dr. Brabersstraat 12.

 

Doel van het project

Het promoten van vrijwilligerswerk in de gemeente Roosendaal. We hebben gekozen voor een opzet die corona-proof is. 

 

Het promoten van vrijwilligerswerk in Roosendaal is de hoofdtaak van onze vrijwilligerscentrale. Voor vrijwilligers is het van groot belang zich nuttig te voelen in de maatschappij.  Wij hopen dat het voor kwetsbare inwoners laagdrempeliger voelt om hulp te vragen als ze wat gezichten achter de vele initiatieven in Roosendaal zien. Hiermee hopen we dan weer het maatschappelijk belang in Roosendaal te vergroten.

 

Omvang

We werkten samen met diverse lokale partijen, stagiaires en startende freelancers. We zetten 21 vrijwilligers en vier organisaties in de spotlight. 

 

Voucherregeling

Dit project werd ondersteund via de voucherregeling.

 

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!