Agenda
Ditch Your Pitch

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Drie Maal Plankenkoorts

Doelgroep

De voorstelling is gemaakt voor inwoners van de Gemeente Roosendaal en omliggende regio met gemiddelde tot hoge culturele interesse, maar ook lokale interesse, interesse voor theater en voor bezoekers die aansluiting vinden bij een van de thema’s uit de voorstelling.

Projectomschrijving

In seizoen 2023-2024 bestaat stichting Drie Maal Plankenkoorts 15 jaar als stichting en 25 jaar als gezelschap. Dit jubileum heeft het productiehuis gevierd door de stad te trakteren op een klassieker in een nieuw jasje.

In 2006 maakte Drie Maal Plankenkoorts de voorstelling ‘Ander weer’, een vrije bewerking van ‘Het laatste kievitsei’ van Toneelgroep Het Volk waarin de personages Roosendaalse boerenzonen werden die worstelden met existentialistische kwesties als verlies en verandering. De voorstelling werd een onverwacht groot succes. Landelijke erkenning kwam er door de selectie voor het Theatercircuit. Mede hierdoor werd de voorstelling ruim zestig keer gespeeld door het hele land. In het plat Roosendaals nog wel!

In het kader van het jubileum trakteert Drie Maal Plankenkoorts de stad dus op een unieke reprise. Een remake waarbij oorspronkelijk regisseur Irma Rens is gevraagd een startende regisseur te begeleiden om er een nieuwe impuls aan te geven. Immers, de thema’s verlies en verandering waarmee de boerenzoons werden geconfronteerd hebben nog niets aan urgentie ingeboet. Sterker nog, ze zijn actueler dan ooit.

Doel van het project

Het doel is een passend jubileum delen met de stad, een toegankelijke voorstelling neerzetten voor een breed Roosendaals publiek en een voorstelling ontwikkelen vanuit de visie op talentontwikkeling.

Omvang

In totaal hebben tot nu toe 217 bezoekers de voorstellingen bezocht tijdens 7 voorstellingsmomenten.

Makersregeling

Dit project werd ondersteund via de Makersregeling.

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!