Agenda

Exotische Markt Nispen

Lees verder

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Stichting Openlunchttheater Nispen

Doelgroep

De Exotische Markt wordt georganiseerd voor de inwoners van Nispen, Roosendaal en zelfs voor bezoekers van buiten de provincie! Van jong tot oud, mensen van alle nationaliteiten en etnische achtergronden. De deelnemers zijn artiesten afkomstig uit niet-westerse landen of maken muziek van niet-westerse herkomst. Bij de keuze voor kraamhouders wordt gekeken naar producten uit exotische landen, kleine bijzondere lokale ondernemers of kraamhouders die verbonden zijn aan ‘goede-doelen-organisaties’.

Projectomschrijving

De Exotische Markt Nispen wil de bezoeker door middel van een breed aanbod vanuit alle windstreken een mini wereldreisje bezorgen: en dat in 1,5 dag! Een mondiaal, divers, cultureel feest in en om het Openluchttheater Nispen, voor mensen van alle leeftijden en sociaal-culturele achtergronden. Kleurige marktkraampjes omlijsten het culturele programma. Eten uit verscheidende keukens kan worden geproefd. Er zijn vaak onbekende instrumenten te horen, te zien én zelfs in een workshop te bespelen. De bezoeker komt op een laagdrempelige manier met veel on-Nederlandse geuren, kleuren en klanken in aanraking. Instellingen zoals Sossah, Amnesty International, The Kenyan Project, You and Me for Gambia, Wereldwinkel presenteren zich.

Doel van het project

Cultuur onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek. Een pluriforme samenleving is voor eenieder dagelijkse realiteit. Dit evenement draagt op een laagdrempelige manier bij aan de aanvaarding en omarming van een interculturele, begripvolle, respectvolle en vreedzame samenleving.

Omvang

De markt heeft verspreid over twee dagen 1000 bezoekers ontvangen.

Voucherregeling

Dit project werd ondersteund via de Voucherregeling.

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!