Agenda

No pressure, no diamonds

Lees verder

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Amber Lotte Penders

Doelgroep

‘No pressure, no diamonds’ is ten eerste bedoeld voor de reguliere bezoekers van het Tongerlohuys. Echter is het streven van de expositie om ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. Deze doelgroep is jonger dan de gemiddelde museumbezoeker en geïnteresseerd in hedendaagse, conceptuele en/of bijdetijdse kunst.

Projectomschrijving

In de expositie ‘No perssure, no diamonds’ maakt de bezoeker kennis met het Roosendaalse regionale erfgoed door de bril van een jonge maker. Amber Lotte Penders onderzoekt aan de hand van vier installaties de vier iconen uit het verleden van Roosendaal.

In Erfgoedcentrum Tongerlohuys nemen vier iconen de bezoekers in de vaste opstelling mee door de geschiedenis van stad en streek: het Liga-meisje, de pastoor, de conducteur en de burgemeester. Er zijn vier mise-en-scénes gecreëerd van de slaapkamers van deze iconen, maar het personage zelf ontbreekt. De Britse National Trust noemt dit zo mooi een ‘suspended decay’, dit zal ook bij ‘no pressure, no diamonds’ geïmplementeerd worden. Alles laten zoals het is, het verval als het ware bevriezen.

Doel van het project

Het maken van nieuw werk waarin het verhaal van Roosendaal in een nieuw jasje wordt gestoken. Amber Lotte Penders gebruikt het verleden van de gemeente om met een eigentijdse blik kamers in te richten. Hiermee bieden de installaties ook een nieuw perspectief op erfgoed. Zo brengt Amber Lotte hedendaagse kunst en erfgoed met elkaar in contact.

Omvang

De expositie is door 800 personen bezocht.

Voucherregeling 

Dit project werd ondersteund via de Voucherregeling.

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!