Agenda

Scroll naar beneden

Uitvoerder/aanvrager

Stichting Natuurpoort Wouwse Plantage

Doelgroep

Inwoners van Wouwse Plantage, Roosendaal en dorpen

Projectomschrijving

Door middel van een oud-Engelse fair met voornamelijk lokale ambachtelijke producten maken bezoekers kennis met de Engelse cultuur maar zeker ook met de cultuur van een Brabants dorp.

De bekende kinderboekenschrijver Tais Teng vertelt verhalen die verband houden met het thema van de Pinny Fair in Engeland. De traditionele Ierse folkband Cool McFinn speelt toepasselijke muziek.

Daarnaast worden er wandelingen georganiseerd die langs de kunstwerken in Wouwse Plantage en langs de Zoom gaan. Daarin geeft een gids uitleg over de werken en de kunstenaars. 

Tijdens een wandeling door het Plantage Centrum ontdekken bezoekers hoe de bijzondere historische gebouwen tot stand zijn gekomen, vaak gebouwd met bijzondere materialen. Zij zien een stukje cultuur van ons dorp wat normaliter niet open is voor het grote publiek. Ook deze wandeling zal onder leiding staan van een gids.

Doel van het project

Inwoners en bezoekers attent maken op cultuur en kunst op een ongedwongen manier. De eerste fair is een experiment om te ontdekken of het een jaarlijks terugkerend event kan worden

Omvang

Door het groot aantal deelnemers en bezoekers was de editie van 2022 een succes en is de editie voor het nieuwe jaar al volop in voorbereiding.

Voucherregeling

Dit project werd ondersteund via de voucherregeling.

 

Foto- en videocredits:

Foto: René Poppe
Video: Louis Krook

 

Neem contact op en start jouw project

Ook een project starten? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor jou!